Gyógynövénypárnás masszázs

A  tradicionális Thai gyógyászatban a  növényeket arra használják, hogy azok kiegészítsék a gyógymasszázst.A gyógynövényzsákocskás kezelés (amit „gyógynövényes feléledés”-nek is neveznek) nyugtatja az idegeket és átirányítja az energiát ami szükséges a jó egészséghez. Az eredeti thai gyógynövényes borogatást  az Ayutthaya időszak (ami egyben a Thai-Burmai csaták ideje is volt, több, mint 200 évvel ezelőtt)óta ismerik.

A tipikus gyógynövényes zsákocska növényeket és fűszereket tartalmaz, amelyeket  muszlin vagy pamutszövetbe tekerve melegítenek fel. Egy ilyen zsákocskát többféleképpen is lehet használni: nyugtató simogatásokra vagy teljes testi masszázsra is. A masszázs nagyon hatékony olyan izomfájásokra, amelyek a fizikai erőfeszítés során lépnek fel. Amint a párák behatolnak a bőr pórusaiba és a tüdőbe, a test felszívja a gyógyhatású növénymolekulákat.

A gyógynövényes zsákocska másképp is használható: különböző testrészekhez szorítva megkönnyebíti az izomfájást, serkenti a vérkeringést és felüdti  a bőrt. A zsákocskákból áradó pára felszívódik a bőrbe, hiszen a bőr „belélegzi”ezt. A hőség okozta izzadás elősegíti a mérgek kibocsájtását a testből. A zsákocska odaszorítása enyhíti az izom és izületgyulladásokat, megkönnyebbíti a fájdalmat és levezeti a fáradtságot. Engedje meg, hogy a hőség behatoljon az  izmaiba és érezze , ahogy a stressz és a feszültség elhagyja fáradt izmait, amint élvezi az erős (de sohasem fájdalmas) masszázst.

A  gyógynövénypárás masszázs kozmetikai hatással is  rendelkezik, mert természetes gyógynövényeket tartalmaz. Thai nők arra használják, hogy feloldják a gyermekszülést követő fáradtságot vagy a gyermekágyi depressziót. A thaiföldi vidékiek még ma is esküsznek  erre a kezelésre, ami különösen népszerű szülés és diétázás után.

A gyógynövényes masszázs hozzávalói zömének antibakteriális és gambaellenes tulajdonságaik is vannak és  a kezelés során kibocsájtott illat nyugtató hatást ad.